بازاریابی شبکه های اجتماعی

باتوجه به اینکه این روزها همه چیز بر محوریت اینترنت و فضای دیجیتال می گردد، کسب وکارهایی که فعالیت خود در شبکه های اجتماعی را آغاز نکرده اند، دیریازود با بحران مواجه خواهند شد. باتوجه به اینکه تب خرید آنلاین هر روز داغ تر می شود و روزبه روز بر تعداد کاربران فعال شبکه های اجتماعی افزوده می شود، باید توجه ویژه ای به بازاریابی شبکه های اجتماعی داشته باشید. در غیر این صورت ممکن است به خودتان بیایید و ببینید که رقبا کل بازار را تسخیر کرده اند و دیگر کسی نام برند شما را در خاطر ندارد.

بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

منظور از بازاریابی شبکه های اجتماعی، فرایند خلق محتوا برای انواع شبکه های اجتماعی باهدف تبلیغ محصول یا خدمات، جذب مخاطبین هدف، تبدیل آن ها به مشتری و حتی افزایش ترافیک سایت است. بازاریابی با استفاده از شبکه های اجتماعی، به معنای استفاده از پلتفرم های اجتماعی برای ایجاد آگاهی از برند، افزایش فروش و از همه مهم تر، تعامل با مخاطبین و مشتریان هدف است.

بازاریابی در کدام شبکه های اجتماعی؟

هیچ شکی نیست که بازاریابی شبکه های اجتماعی به طورکلی برای رشد کسب وکارتان بسیار کارآمد و ارزشمند است. اما اینکه دقیقاً کدام شبکه(های) اجتماعی را برای فعالیت انتخاب کنید، رابطه مستقیمی دارد به اینکه مخاطب هدف شما وقت خود را بیشتر در کدام یک از شبکه های اجتماعی صرف می کند. در ادامه مهم ترین پلتفرم های شبکه های اجتماعی را که می توانند انتخاب مناسبی برای کسب وکار شما باشند، معرفی کرده ایم:

فیس بوک

فیس بوک روزانه نزدیک به 1.9 میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان دارد. این پلتفرم برای ایجاد آگاهی از برند، ارتباط با مشتریان B2C و تبلیغات گزینه بسیار مناسبی است. از ابتدای راه اندازی خود در سال 2004، این پلتفرم ابزارهای تبلیغاتی پیشرفته زیادی را در اختیار مشاغل B2C قرار داده است.

اینستاگرام

این شبکه اجتماعی محبوب ماهانه نزدیک به 1 میلیارد کاربر فعال دارد. درصورتی که مخاطبین هدف شما از قشر نوجوانان و جوانان هستند، فعالیت در اینستاگرام را بیش از سایر کسب وکارها جدی بگیرید. اگرچه اینستاگرام تنها نزدیک به 12 سال است که راه اندازی شده، اما در همین مدت کم غوغایی به پا کرده است. همچنین، باتوجه به ابزارهای پیشرفته ای که برای تجارت الکترونیک در اختیار کسب وکارها قرار می دهد، هر روز بر محبوبیت آن افزوده می شود. اینستاگرام این امکان را برای کاربران فراهم می کند که با برندها آشنا شوند، محصولات یا خدمات مورد نظرشان را جست وجو و درباره آن ها اطلاعات کسب کنند و خریدهای مورد نظرشان را انجام دهند. به همین دلیل است که کسب وکارها نباید از بازاریابی در اینستاگرام غفلت کنند.

توییتر

توییتر روزانه نزدیک به 211 میلیون کاربر فعال در سراسر دنیا دارد. مخاطبین این شبکه اجتماعی عمدتاً نوجوانان و جوانان هستند و برای بهبود روابط عمومی، خدمات مشتری و جامعه سازی گزینه ای عالی محسوب می شود. بر خلاف اینستاگرام که عمدتاً بر محتوای بصری متمرکز است، در توییتر حرف اول را کلمات می زنند.

لینکدین

لینکدین با بیش از 774 میلیون کاربر فعال در کل دنیا، یک شبکه اجتماعی حرفه ای برای توسعه روابط B2C، شبکه سازی حرفه ای و ارتباط با نیروی کار ماهر است. در واقع، لینکدین را می توان پسرعموی حرفه ای فیس بوک دانست. این پلتفرم، تنها رسانه اجتماعی است که مخاطبین آن به وضوح مشخص شده اند: افراد حرفه ای که در پی شبکه سازی و فرصت های حرفه ای جدید هستند.

یوتیوب

یوتیوب که بعد از گوگل دومین موتور جست وجوی محبوب در سراسر دنیا محسوب می شود، بهترین پلتفرم برای اشتراک گذاری محتوایی ویدئویی و ایجاد آگاهی از برند است. باتوجه به ماهیت یوتیوب، می توانید از آن برای اشتراک گذاری آنباکسینگ محصولات، نحوه استفاده از آن ها، معرفی محصول و خدمات جدید و... استفاده کنید.

پینترست

پینترست بیش از هر چیزی یک استوری بورد بصری است که کاربران از آن عمدتاً برای ایده گرفتن استفاده می کنند. این پلتفرم با ماهانه 444 میلیون کاربر فعال بستری عالی برای تبلیغات بصری و الهام گرفتن است. همچنین، کسب وکارها با استفاده از آن می توانند روایت منحصربه فرد خود را از طریق داستان های بصری بسازند.

کلاب هاوس

کلاب هاوس به محض اینکه در سال 2020 متولد شد، تأثیر چشمگیری بر دنیای رسانه های اجتماعی گذاشت. این پلتفرم صوتی، بستری را برای کاربران فراهم کرده است که با دنبال کنندگانشان و سایر کاربران شبکه های اجتماعی مکالمات جالبی را انجام دهند. فعالیت در این شبکه های اجتماعی برای مشاغل B2B و B2C بسیار کارآمد است.

مهم ترین مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

علاوه بر افزایش روزافزون کاربران شبکه های اجتماعی، دلایل دیگری هم مبنی بر اهمیت و ارزشمندی بازاریابی رسانه های اجتماعی وجود دارند. اگر تابه حال بازاریابی شبکه های اجتماعی را جدی نگرفته اید، مواردی که در زیر ارائه شده اند، می توانند شما را متقاعد کنند که از همین امروز برای سوشال مدیا مارکتینگ به طورجدی برنامه ریزی کنید:

 

جذب مخاطبان جدید

بازاریابی در رسانه های اجتماعی این امکان را برای شما فراهم می کند که با به کارگیری تاکتیک ها و ابزارهای مناسب، به مخاطبین جدید دسترسی پیدا کنید و تعامل گرمی را با آن ها داشته باشید. به عنوان مثال، در فیس بوک و اینستاگرام محتوا ابزاری عالی برای ارتباط با مخاطبین بالقوه و تعامل با آن ها است.

 

بهبود رابطه یک برند با مخاطبین خود

اگر فکر می کنید هدف نهایی بازاریابی رسانه های اجتماعی فروش و تبلیغ است، باید به عرضتان برسانیم که سخت در اشتباهید. برندهای موفق بیش از هر چیزی به برقرار روابطی پایدار و قوی با مخاطبین خود فکر می کنند. به یاد داشته باشید که پیش از آنکه از مخاطبین خود بخواهید اقدامی سودآور برای کسب وکار شما انجام دهند، ابتدا باید به رایگان خدماتی برای آن ها انجام دهید. تنها از این طریق است که می توانید اعتماد ایجاد کنید.

 

کسب سرنخ (لید) و تبدیل بیشتر

پلتفرم هایی مثل فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و لینکدین بستر خیلی خوبی برای جمع آوری لید و سپس تبدیل آن ها به مشتری هستند. علاوه بر این، ازآنجایی که همه چیز به صورت آنلاین انجام می شود، بازاریابی شبکه های اجتماعی روشی سریع تر، ساده تر و قابل اندازه گیری را برای ایجاد پایگاه داده ای از مشتریان بالقوه را پیش روی شما قرار می دهد. کمپین های تبلیغاتی پولی، اعطای هدیه و... تاکتیک هایی عالی برای افزایش تبدیل و جذب لید محسوب می شوند. ارائه محتوای جذاب نیز می تواند دنبال کنندگان شبکه های اجتماعی تان را به وب سایت شرکت شما هدایت کرده و آنان را به مشتریان وفادار شما تبدیل کنند.

 

زیر نظر داشتن رقبا

مجدداً، باتوجه به اینکه همه چیز به صورت آنلاین انجام می شود، به راحتی می توانید رقبای خود را زیر نظر داشته باشید و از اقدامات آنان الهام بگیرید. برندهای موفق همواره رقبا را زیر نظر دارند و اقدامات آن ها را رصد می کنند. اگر به تازگی فعالیت خود در شبکه های اجتماعی را شروع کرده اید، می توانید از چیزهایی شروع کنید که برای رقبا کارساز بوده اند. البته توجه داشته باشید که این الگوبرداری نباید به گونه ای باشد که به اعتبار شما آسیب برساند و باید تمایز خود با سایر رقبا را نشان دهید.

 

مقرون به صرفه بودن

بازاریابی شبکه های اجتماعی، ارزان ترین و متنوع ترین راه برای تبلیغ یک کسب وکار است. باز کردن حساب کاربری در یکی از پلتفرم های شبکه های اجتماعی هزینه ای ندارد. حتی تبلیغات در این شبکه ها هم نسبت به تبلیغات سنتی کم هزینه تر و نرخ بازگشت سرمایه بیشتر است. علاوه بر این، بازاریابی شبکه های اجتماعی این امکان را در اختیار شما قرار می دهد که عملکردتان را ردیابی و آنالیز کنید و استراتژی های خود را با استفاده از داده های واقعی بازنگری و اصلاح کنید.

همیار ما، یاور همیشه همراه شبکه های اجتماعی شما

اگرچه بازاریابی شبکه های اجتماعی فواید زیادی به همراه دارد، اما نباید بدون برنامه و بی گدار به آب بزنید. قبل از هر چیزی باید با یکی از متخصصین این حوزه مشورت کنید و سپس با تدوین استراتژی، برنامه ریزی و به کارگیری نیروی ماهر، بازاریابی شبکه های اجتماعی خود را پیش ببرید. البته راه دیگری هم پیش روی شما قرار دارد: برون سپاری بازاریابی رسانه های اجتماعی به تیمی خلاق و متخصص مانند همیار ما. خدماتی که تیم ما برای بازاریابی شبکه های اجتماعی به شما ارائه می کنند عبارت است از:

تدوین استراتژی

استراتژی، اولین گام برای حضور در شبکه های اجتماعی است. اگر بدون استراتژی و برنامه دست به اقدام بزنید، مثل این است که سوار ماشینی شده باشید که نمی دانید مقصد نهایی آن کجاست! تیم همیار ما ابتدا با بررسی ماهیت کسب وکار شما و اهدافی که در سر دارید، رسانه هایی را که برای بیزینس شما بهترین گزینه هستند، شناسایی می کند و سپس دست به تدوین استراتژی می زند.

برنامه ریزی و انتشار

بازاریابی شبکه های اجتماعی بیش از هر چیزی به فعالیت مداوم احتیاج دارد؛ به ویژه اگر کسب وکار کوچکی دارید یا به تازگی فعالیت خود را شروع کرده اید. این فعالیت مداوم قبل از هر چیزی نیازمند انتشار محتوایی برنامه ریزی شده و مفید است که هم مخاطبین شما را به تعامل وامی دارد و هم آگاهی از برند ایجاد می کند. کارشناسان تیم همیار ما صفر تا صد برنامه ریزی و انتشار محتوا برای رسانه های اجتماعی مختلف را باتوجه به استراتژی های تدوین شده انجام می دهد.

تجزیه وتحلیل و گزارش دهی

ارزیابی عملکرد برنامه ریزی ها و استراتژی هایی که برای حضور در رسانه های اجتماعی تدوین کرده اید، بخشی ضروری از اقدامات بازاریابی شبکه های اجتماعی شما را تشکیل می دهد. بدون آنالیز چطور می توانید بفهمید کدام محتوا برای مخاطبینتان جذاب تر است یا نسبت به ماه قبل چه تعداد دنبال کننده جدید جذب کرده اید؟ تیم ما پس از انجام اقدامات لازم، دائماً عملکرد بازاریابی شبکه های اجتماعی را ارزیابی می کند و به طور منظم گزارش های لازم را در اختیار صاحبان مشاغل قرار می دهد.

تبلیغات

بخشی عظیمی از رشد و توسعه کسب وکار شما در رسانه های اجتماعی به تبلیغات بستگی دارد. تبلیغات این امکان را برای شما فراهم می کند که به مخاطبین بیشتری دسترسی پیدا کنید و افراد بیشتری را نسبت به برندتان آگاه کنید. اما اینکه چه تبلیغاتی را کجا منتشر کنید معضل بسیار بزرگی است. متخصصین تیم همیار ما این مسئولیت خطیر را هم بر عهده می گیرند و با انجام تبلیغات مناسب در زمان مناسب، کسب وکار شما را گسترش می دهند.

 

بازاریابی شبکه های اجتماعی و تحول رشد و توسعه یک کسب وکار

بازاریابی در شبکه های اجتماعی، راهی ساده، مقرون به صرفه و کارآمد برای ایجاد آگاهی از برند و برقراری رابطه ای صمیمانه با مخاطبین و مشتریان شما است. همچنین، حضور مؤثر در رسانه های اجتماعی کسب وکارتان را در معرض دید مخاطبین بالقوه زیادی قرار می دهد و به شما کمک می کند لید و تبدیل بیشتری کسب کنید. برای آنکه بازاریابی شبکه های اجتماعی آن طور که بایدوشاید برای کسب وکار شما مؤثر باشد، بیش از هر چیزی به استراتژی و برنامه ریزی احتیاج دارید. برای آغاز حضوری حرفه ای در رسانه های اجتماعی و گسترش روزافزون کسب وکارتان، همین حالا با ما تماس بگیرید.